top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvervofbundys

De Halal-formule

Bijgewerkt op: 22 jun. 2021

Halal cosmetica is de laatste tijd erg in opkomst. Met name in de Westerse wereld, waar de vraag naar Halal cosmetica steeds groter wordt. Om aan deze vraag te voldoen komen er steeds meer Halal producten op de markt. Ook PJR Care Nail Polish bevat deze Halal formule. De nagellak van PJR Care is als eerste gebaseerd op hygiëne, van productie tot aan verzenden. Verder bevatten de grondstoffen van de lak geen dierlijke stoffen of ingrediënten. De lak is volledig dierproefvrij en Vegan. Daarnaast is de lak zuurstof- waterdoorlatend en is de PJR care nagellak verder vrij van 10 schadelijke ingrediënten.

De definitie van ‘Halal’ kan worden vertaald ‘voldoet aan de Islamtische regels en wetgeving’ en gaat veel dieper dan alleen voeding. De Halal standarts verwijzen naar het feit dat de gebruikte ingrediënten zijn goed gekeurd door de Islamistische regels. Daarnaast moet ook de wijze waarop het product wordt gemaakt voldoen aan de eisen van de Islamtische regelgeving. De grondregels van een Halal product zijn onder andere dat de producten en grondstoffen diervriendelijk (cruelty-free) zijn en mogen ze niet getest zijn op dieren. Daarnaast mogen de ingrediënten niet van bepaalde diersoorten (o.a. varkens, maar ook kikkers, ratten) gebruikt worden en mag het niet gevaarlijk zijn voor de mens.

PJR Care voldoet aan al deze eisen en heeft onder scherp toezicht hierin ook een gespecialiseerd Halal-certificaat.


Buiten het feit van de ingrediënten en de wil om bewuster te leven, onderscheid Halal-nagellak zich

onder meer in de zuurstof- en waterdoorlatende formule.


Volgens ons ‘PJR Care Nail Polish’ zitten er alleen maar voordelen aan een Halal nagellak: de nagellak bevat gezonde grondstoffen, is niet getest op dieren, laat de nagel ademen en is zuurstof- waterdoorlatend, makkelijk te verwijderen en laat geen kleur achter op de nagel.

7.969 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page