top of page

Zuurstof- / Waterdoorlatende nagellak 

 

BREATHABLE NAGELLAK

 

10 / 16 FREE BASIS

 

• Perfecte kleurdekking met twee lagen

• Getest op zuurstofdoorlaatbaarheid volgens ASTM D 3985 en ISO 15105-2

• Uitzonderlijke glans

• Snelle droogtijd

 

PRODUCTOMSCHRIJVING

De "ademende" nagellakbasis is een "10 / 16 Free" -basis aanbevolen door PJR Care Nail Polish als een premium product.

Consumenten geven tegenwoordig de voorkeur aan nagellak producten die zuurstof / water door de coating laten doordringen om het natuurlijke nageloppervlak te bereiken zonder de kleurlaag volledig te verwijderen.

 

PRODUCTACCREDITATIE ALS ZUURSTOF-/ WATERDOORLATEND

Zuurstofdoorlatendheid en waterdoorlatendheid van de film maakt het mogelijk omdat waterstof zich aan de zuurstof hecht, waardoor water van de ene kant van de film naar de andere kan worden overgedragen, dat wil zeggen de film is "ademend". Door aan te tonen dat zuurstof van de ene kant van de film naar de andere kant kan overgaan in een diffusiekamer onder laboratoriumomstandigheden met behulp van internationaal erkende standaardtestmethoden, is aan de waterdoorlatende test voldaan.

 

Experimenteel wordt een nagellakfilmmonster in een diffusiekamer geplaatst die de twee helften van de kamer scheidt. Zuurstof stroomt binnen aan de bovenkant van de kamer en een zuurstofvrij dragergas stroomt binnen aan de andere helft van de film. Het experiment werd uitgevoerd volgens ASTM D 3985 en ISO 15105-2 normen. (Deze veeleisende normen zijn veel meer technisch relevant dan elke koffiefilter en papiertest). Terwijl zuurstofmoleculen door de film reizen en zich binden aan het dragergas, kan de concentratie van de gecombineerde gassen worden gemeten, waardoor een zuurstoftransmissiesnelheid (OTR) kan worden berekend. De OTR meet hoeveel zuurstof (cm3) per dag door een bepaald filmgebied (m2) kan bewegen, dwz cm3 / m2 / dag. Om deze maat op een film toe te passen, is de gebruikte maat deze OTR x micron dikte van de film of cm / m2 / dag.um.

 

De vergelijkende metingen van verschillende films worden vervolgens getest en berekend. Er zijn typische waarden vastgesteld in de industrie voor permeabele films.

1. Zeer permeabele films (bijv. Polypropyleen PP) 25.000-100.000 cm3 / m2 / dag.um

2. Permeabele films (bijv. Polyethyleentereftalaat of PET) 10.000 cm3 / m2 / dag.um

3. Ondoordringbare films (bijv. PVDC) 10-100 cm3 / m2 / day.um

 

Met de nieuwe formule waren de resultaten van de nagellakfilm van PJR Care nagellak 69.700 cm3 / m2 / dag. Dus deze classificeert de film als zeer doorlatend.

 

PRODUCTCLAIMS

 

• Getest om water en zuurstof door de kleurenfilm te laten passeren.

•Een systeem met twee lagen met gepatenteerde hars en suspensie voor een uitstekende houdbaarheid, glans en stabiliteit en kleurintegriteit in een salonstandaard.

• Hoogwaardige vaste stoffen bieden een aanzienlijk verbeterde hechting, grotere weerstand tegen slijtage en water en leveren slijtage op een niveau dat gewoonlijk wordt geassocieerd met formaldehydeharsproducten.

• Sneldrogend resulterend in een gemakkelijk aan te brengen lak, dat de levendigheid en glans van de kleuren duurzaam behoudt.

• Claim '10 Free' * heeft betrekking op INCI-lijst exclusief:

o formaldehyde

o Tosylamide Formaldehyde Resin & Ethyl tosylamide

o Tolueen

o Dibutylftalaat

o Xyleen

o trifenylfosfaat

o Kamfer

o Dierlijke ingrediënten

o Benzophenone-1

o styreenacrylaten

* Ook zonder parfum en parabenen maar niet geclaimd.

* Verdere details zijn beschikbaar in de PJR Care-gids voor "10/ 16 Free?" -ingrediënten in nagellak.

bottom of page